ແກ່ນ Chia ເມັດພັນພືດທີ່ຫຼາຍຄົນອາດເອີ້ນອີກຊື່ວ່າ “ແກ່ນເຊຍ” ຫຼື ບາງຄົນອາດຮູ້ຈັກໃນນາມຂອງ “ແກ່ນຊີອາ” ແຕ່ບໍ່ວ່າຈະເອີ້ນວ່າອີຫຍັງກໍຕາມແຕ່ສາວໆຮູ້ ຫຼື ບໍ່ວ່າພັນພືດຄືແກ່ນ Chia ນັ້ນເປັນພັນພືດທີ່ມີຄຸນຄ່າທາງສານອາຫານເປັນຢ່າງຫຼາຍ ປຽບຄືດັ່ງກັບ Super food ໃນບັນດາອາຫານສຸຂະພາບປະເພດໜຶ່ງເລີຍກໍວ່າໄດ້ ເຖິງແມ່ນວ່າຮູບຮ່າງລັກສະນະຂອງແກ່ນ chia ຈະຄື ຫຼື ຄ້າຍກັບເມັດຜັກຕູ່ຈົນເກືອບແຍກບໍ່ອອກ ຈົນມີຫຼາຍຄົນເຂົ້າໃຈຜິດວ່າເປັນອັນດຽວກັນ ແຕ່ໃນຄວາມເປັນຈິງນັ້ນກັບເປັນຄົນລະຢ່າງກັນ.
ສຳຫຼັບ ແກ່ນ Chia ທີ່ກິນໄດ້ຂອງຕົ້ນຊີອານັ້ນ ມີຖິ່ນກຳເນີດຢູ່ປະເທດແມັກຊິໂກ ຂະນະທີເມັດຜັກອີ່ຕູ່ ເປັນພືດທີ່ພົບເຫັນໄດ້ໃນປະເຮົາທີ່ນິຍົມນຳມາເຮັດເປັນຢາລະບາຍ ແລະ ອາຫານຊ່ວຍລົດນ້ຳໜັກໄດ້ເຊັ່ນດຽວກັບແກ່ນ Chia ທີ່ຕ້ອງນຳມາແຊ່ນ້ຳເພື່ອໃຫ້ມັນບານ. ເມື່ອຮັບປະທານຈະໄປຂະຫຍາຍຕົວໃນທ້ອງຈົນເຮັດໃຫ້ຮູ້ສຶກອິ່ມ ແລະ ຮັບປະທານເຂົ້າໄດ້ນ້ອຍລົງ ແຕ່ນອກເໜືອຈາກນັ້ນຄຸນສົມບັດ ແລະ ປະໂຫຍດຂອງແກ່ນ Chia ຍັງຫຼາຍກວ່າການຊ່ວຍລົດຄວາມອ້ວນໂດຍພົບວ່າໃນ “ແກ່ນ chia” ຈະອຸດົມດ້ວຍສານອາຫານສຳຄັນຄືກົດໄຂມັນໂອເມກ້າ 3, ຄາໂບໄຮເດຣດ , ໂປຕີນ, ເສັ້ນໃຍອາຫານ, ແຄວຊ້ຽມ ແລະ ສານຕ້ານອະນຸມູນອິດສະຫຼະ.
ທັງນີ້ ແກ່ນ Chia ປະມານ 2 ບ່ວງຈະປະກອບດ້ວຍພະລັງງານປະລິມານ 139 ແຄລໍຣີ, ທາດໂປຼຕີນ 4 g, ໄຂມັນ 9 g, ທາດແປ້ງ 12 g, ເສັ້ນໃຍ 11 g ລວມທັງວິຕາມິນ ແລະ ແຮ່ທາດອີກຫຼາກຫຼາຍເຊິ່ງລ້ວນແຕ່ມີປະໂຫຍດທາງສານອາຫານ ແລະ ມີຄຸນຄ່າທາງໂພຊະນາການສູງກວ່າພືດຫຼາຍໆຊະນິດ. ແຕ່ເຖິງຢ່າງໃດກໍຕາມ ການວິໄຈພົບວ່າຜູ້ທີ່ມີພາວະອ້ວນເມື່ອຮັບປະທານແກ່ນ Chia ຕໍ່ເນື່ອງເຮັດໃຫ້ຊ່ວຍລົດນ້ຳໜັກລົງໄດ້ ລວມເຖິງຮອບແອວ ແລະ ທີ່ສຳຄັນລະດັບ Cholesterol ຍັງລົດລົງອີກ. ມື້ນີ້ຈຶ່ງມີເມນູສຸຂະພາບທີ່ມີສ່ວນປະສົມຂອງແກ່ນ Chia ມາຝາກທຸກຄົນໃຫ້ລອງໄປເຮັດຕາມລອງເບິ່ງ.
ແກ່ນ Chia Super ພັນພືດ ເມນູອາຫານຊ່ວຍລົດນ້ຳໜັກ.
ສະຫຼັດໂຍເກີດເມັດ Chia
ເມນູອາຫານຫານເຊົ້າທີ່ບໍ່ຄວນເບິ່ງຂ້າມ ແນະນຳໃຫ້ເລີ່ມຕົ້ນງ່າຍໆດ້ວຍສະຫຼັດໂຍເກິດສຸຂະພາບທີ່ມີກ້ວຍຫອມຫັ່ນພໍດີຄຳ, ຣາສເບີລີ່ ແລະ ອາລມ່ອນ ພ້ອມກັນກັບໂຍເກີດຣົດທີ່ມັກກ່ອນຈະນຳເອົາ “ເມັດ Chia” ຖອກລົງເທິງໜ້າສະຫຼັດ ແລະ ຄົນໃຫ້ເຂົ້າກັນ ຫາກໃຜຢາກຈະເພິ່ມໝາກໄມ້ຢ່າງອື່ນເຊັ່ນ: ແອບເປີ້ນ, ໝາກນັດ ຫຼື ໝາກຮຸ່ງສຸກ ກໍເປັນຕົວເລືອກທີ່ໜ້າສົນໃຈບໍ່ນ້ອຍພຽງເທົ່ານີ້ທ່ານກໍເລີ່ມຕົ້ນທີ່ຈະມີສຸຂະພາບດີໄດ້ແລ້ວ ພຽງແຕ່ທ່ານເລີ່ມຕົ້ນວິທີປະຕິບັດໄດ້ງ່າຍໆ.
ເມັດ Chia ປະສົມກັບແຍມຣາສເບີລີ່.
ເມນູຖັດມາທີ່ທ່ານຄວນເຮັດຮັບປະທານຄື “Chia Pudding” ໂດຍເລີ່ມຈາກການນຳເມັດ chia ໃສ່ລົງໃນຈອກແລ້ວແຊ່ດ້ວຍນົມສົດ ຫຼື ນົມອາວມ່ອນກໍໄດ້ ຈາກນັ້ນປິດພາຊະນະ ຫຼື ລີດດ້ວຍພລາສະຕິກຄຸມອາຫານ ກ່ອນນຳໄປແຊ່ໃນຕູ້ເຢັນ ອາດໃຊ້ເວລາດົນແດ່ ປະມານ 3 ຊົ່ວໂມງກໍໄດ້, ແລ້ວນຳອອກຈາກພາຊະນະນຳບາງສ່ວນມາປະສົມກັບແຍມຣາສເບີລີ່ ກ່ອນຈະມາໃສ່ໃນຈອກທີ່ກຽມໄວ້ທາງລຸ່ມ, ຖອກ Chia Pudding ທີ່ເຫຼືອລົງໄປແລ້ວຕົກແຕ່ງດ້ານເທິງດ້ວຍຣາສເບີລີ່ສົດ. ພຽງເທົ່ານີ້ທ່ານກໍໄດ້ເມນູ ເມັດ Chia Pudding ໄວ້ຮັບປະທານແທນເຄັກທີ່ເຕັມໄປສິ່ງທີ່ຊ່ວຍລົດຄວາມອ້ວນແລ້ວ.
ເຄື່ອງດື່ມເມັດ Chia.
ລະຫວ່າງມື້ທີ່ສາວ Office ສ່ວນໃຫຍ່ມັກຕ້ອງມີຊານົມໄຂ່ມຸກ ຫຼື ກາເຟຕິດໂຕະເຮັດວຽກ ຢາກແນະນຳໃຫ້ປ່ຽນມາດື່ມ ເຄື່ອງດື່ມເມັດ Chia ກັນດີກວ່າພຽງແຕ່ນຳ “ເມັດ chia” ແຊ່ລົງໃນນ້ຳເຮັດເປັນອິນຟິວ ຈາກນັ້ນເລືອກໝາກໄມ້ສົດຄື ໝາກນາວ, ໝາກກ້ຽງ, ໝາກແອັບເປິ້ນ ຫຼື ສະຕໍເບີລີ່ ຊອຍບາງໆໃສ່ລົງໄປໃນຈອກແກ້ວພຽງເທົ່ານີ້ກໍໄດ້ເຄື່ອງດື່ມເມັດ Chia ທີ່ດີຕໍ່ສຸຂະພາບ ແລະ ຍັງຊ່ວຍລົດນ້ຳໜັກໃຫ້ກັບທ່ານໆໄປໃນຕົວອີກດ້ວຍ.
ເຫັນແລ້ວບໍ່ວ່າ “ເມັດ Chia” ມີປະໂຫຍດທາງໂພຊະນາການແທ້ໆ ທ່ານລອງໄປຫາມາຮັບປະທານ ແລະ ເຮັດຕາມເບິ່ງ ຮັບຮອງວ່າ “ສຸຂະພາບ” ຂອງທ່ານດີຂຶ້ນແນ່ນອນ ແຖມນ້ຳໜັກຍັງລົດລົງໄດ້ອີກດ້ວຍ, ເພາະເມັດ Chia ຄືພັນພືດເຊິ່ງເປັນຕົວຊ່ວຍໃນການລົດນ້ຳໜັກຢ່າງດີ ເວົ້າໄດ້ວ່າເປັນ Super food ສຳຫຼັບຄົນທີ່ຮັກສຸຂະພາບໄດ້ເລີຍ.
ທີ່ມາ: https://www.thairath.co.th/women/beauty/health/1975351