ຫວຽດນາມ ໄດ້ສົ່ງອອກຜະລິດຕະພັນກະສິກຳ ແລະ ອາຫານທະເລດ້ວຍມູນຄ່າຫຼາຍລ້ານໂດລາໃຫ້ຈີນ ຜ່ານຊາຍແດນແຂວງ ກວາງນິງ, ເລືອງເຊີນ ແລະ ເລົາກາຍ ໃນໂອກາດບຸນປີໃໝ່ປະຈຳຊາດຈີນ-ຫວຽດນາມ.
ຍອດມູນຄ່າການສົ່ງອອກຂອງຫວຽດນາມ 12,2 ລ້ານ USD, ເພີ່ມຂຶ້ນ 319% ເມື່ອທຽບໃສ່ໄລຍະດຽວກັນຂອງປີກາຍ. ໃນຈຳນວນອາຫານຫຼັກທີ່ສົ່ງອອກໄປຍັງມີໝາກໄມ້ສົດເຊັ່ນ: ໝາກມັງກອນ, ໝາກໂມ, ໝາກອະງຸ່ນ, ໝາກນັດ, ໝາກຫຸ່ງ, ໝາກມ່ວງ, ໝາກກ້ວຍ. ມູນຄ່າການນຳເຂົ້າຈາກຕະຫຼາດຍັງໄດ້ເພີ່ມຂຶ້ນເລັກໜ້ອຍ 4,3% ຂຶ້ນເປັນ 681,000 ໂດລາ.
ຕາມນັກຊ່ຽວຊານດ້ານການຄ້າແລ້ວ, ຄວາມຕ້ອງການຂອງຕະຫຼາດຈີນຕໍ່ຜະລິດຕະພັນກະສິກຳ ແລະ ໝາກໄມ້ສົດຂອງຫວຽດນາມໃນໄລຍະບຸນກຸດຈີນແມ່ນສູງຫຼາຍ. ພ້ອມກັນນັ້ນ, ບັນດາວິສາຫະກິດ ຫວຽດນາມ ກໍຕ້ອງນຳເຂົ້າບັນດາເຄື່ອງອຸປະໂພກບໍລິໂພກ ແລະ ເຄື່ອງຈັກເຂົ້າຕະຫຼາດພາຍໃນປະເທດຕື່ມອີກ, ຊຸກຍູ້ການເພີ່ມທະວີການຄ້າລະຫວ່າງບັນດາປະເທດ.
ກ່ອນໜ້ານັ້ນ, ສອງຝ່າຍຫວຽດນາມ ແລະ ຈີນ ໄດ້ເຫັນດີເປັນເອກະສັນກ່ຽວກັບແຜນການພັກຜ່ອນຢ່ອນອາລົມຂອງດ່ານຊາຍແດນສາກົນ ໝອງກ່າຍ (ຫວຽດນາມ) – ຕົງຊິງ (ຈີນ). ຕາມການຕົກລົງຂອງທັງ 2 ຝ່າຍ ດ່ານສາກົນທັງສອງແຫ່ງໄດ້ເຫັນດີ ຍຸຕິການປະຕິບັດການເກັບພາສີແຕ່ວັນທີ 10 – 17 ກຸມພານີ້ ສົ່ງເສີມການຄ້າທັງ 2 ຝ່າຍໃນໄລຍະປີໃໝ່ຂອງທັງ 2 ປະເທດ.
ຕິດຕາມຂ່າວທັງໝົດຈາກ LaoX: https://laox.la/all-posts/