ເຂົ້າ ເປັນອາຫານທີ່ສຳຄັນຂອງຫຼາຍປະເທດໃນອາຊຽນ ບໍ່ວ່າຈະເປັນເຂົ້າໜຽວ ຫຼື ເຂົ້າຈ້າວ ຍົກເວັ້ນໃນພື້ນພາກເອເຊຍຕາເວັນອອກກາງ ແລະ ຄໍເຄຊັສ ທີ່ບໍ່ນິຍົມບໍລິໂພກເຂົ້າ ແຕ່ຈະບໍລິໂພກມັນຝຣັ່ງເປັນຫຼັກ ໂດຍເອເຊຍກາງກໍຖືໄດ້ວ່າເປັນໜຶ່ງໃນພູມີພາກທີ່ບໍລິໂພກມັນຝຣັ່ງຫຼາຍທີ່ສຸດໃນໂລກ.
ໃນຂະນະທີ່ເອເຊຍຕາເວັນອອກສຽງໃຕ້ເປັນພື້ນທີ່ ທີ່ມີການບໍລິໂພກຫຼາຍທີ່ສຸດໃນໂລກ ເຊິ່ງກຳປູເຈຍ ຕິດອັນດັບ 1, ອັນດັບ 2 ແມ່ນປະເທດລາວ, ອັນດັບ 3 ແມ່ນປະເທດຫວຽດນາມ, ອັນດັບ 4 ມຽນມາ, ອັນດັບ 5 ຟິລິບປິນ, ອັນດັບ 6 ອິນໂດເນເຊຍ, ອັນດັບ 7 ໄທ ແລະ ອັນດັບ 8 ແມ່ນປະເທດມາເລເຊຍ.
ຂອບໃຈຂໍ້ມູນຈາກ:
ຕິດຕາມຂ່າວທັງໝົດຈາກ LaoX: https://laox.la/all-posts/